Leopold Bloom macskáinak füle hegye

A way a lone a last a loved a long the riverrun, past Eve and Adams, from swerve of shore to bend of bay, brings us by a commodius vicus of recirculation back to Howth Castle and Environs.

Közérdekű hirdetés


Ügyek








Friss topikok

  • Abindarraez: Értem én, de a rossz iróniát még kevésbé bocsátom meg mint a sime hülyeséget. (2009.01.08. 01:29) A csend megszakítása II
  • Abindarraez: Engem nem érdekel mit hogy kell írni, úgyis az lesz, amit írnak és nem amit az akadémia szeretne (... (2008.09.29. 23:16) Na ez azért már nekem is sok...
  • Abindarraez: Ez mind így van, de attól még Hitler első nemzetközi szerződését a Vatikánnal kötötte, és a Wehrma... (2008.09.21. 11:36) Ha-Ha-Ha
  • Lenny Back: "You feel untied, beatified, and loved...for evermore." (2008.09.15. 22:49) Richard Wright meghalt.
  • Abindarraez: Pontosan. Csak majd' 200 évet tévedett a drága :D De ne vessük a szemére, végülis csak egy kommuni... (2008.09.08. 13:16) Palin

Emberek




































Zászlók













Grúzia

2008.08.17. 20:26 Abindarraez

 Akartam erről írni egy keveset, de nyilvánvaló okokból nem volt rá időm. Mist csak néhány apró gondolat:

-Jó látni, hogy a háborúellenes mozgalmak csak az Egyesült Államok és Izrael által vívott háborúkban érdekeltek, amúgy mindenki azt rohan- és igáz le akit akar, le van szarva. 

-Szintén szívderítő, hogy egy lebombázott grúz lakónegyed mennyire nem érdekel senkit a sajtóban. Ha médiakutató lennék, most összehasonlító elemzéseket végeznék a két évvel ezelőtti libanoni buli bevonásával, és meglenne vagy tíz évre publikálnivalóm.

-Meg úgy általában repes a szívem, hogy egy ország egy saját maga által deklarált "békefenntartó" akció keretében lerohanhat egy másik, gyakorlatilag védekezéspéptelen országot azzal a nyilvánvaló céllal, hogy újabb területeket csatoljon magához, és még az ENSZ-hez se kukkant be hogy "csokkolom, megyek zúzni", és ez gyakorlatilag mindenki szerint teljesen oké. 

Most komolyan. Hogy a picsába lehet, hogy ezen az egész rohadt világon mindenki egy vállrándítással fogadta, ahogyan Oroszország belegyalogolt egy szomszédos ország belügyeibe a nemzetközi közösség bevonásának kísérlete nélkül, és a klasszikus szovjet formáját hozva ledarált egy országot, végigfosztogatta a városokat és felgyújtotta a búzamezőket? Abban a korban, amikor ha az Egyesült Államok, ami mindig kínosan figyel a járulékos vszteségek elkerülésére, egy precíziós bombája félremegy és összedől egy budi a teljes rohadt sajtó és vagy százezer hippi azonnal háborús bűnt ordít, addig Oroszország gond nélkül bombázhat szarrá egész lakótelepeket és ez senki nem foglalkoztat??? 

7 komment

Címkék: vélemény sajtó oroszország külpol grúzia

A bejegyzés trackback címe:

https://bloom.blog.hu/api/trackback/id/tr24620258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taksz 2008.08.19. 23:31:04

Igen, igazság szerint ebben az egészben nem az a legszomorúbb (bár az is nyilvánvalóan borzalmas), hogy már megint egy rakás civilnek kell meghalnia, mert valakinek igénye támadt néhány négyzetkilométernyi földre csak úgy, mert miért ne, hanem az, hogy a békeidőben saját faszaságuktól boldogan saját mellüket verdeső nemzetközi szervezetek (mindegyik nemzetközi szervezet, amely érdekelt lehet ebben az ügyben) ott sunnyognak el mindent, ahol csak lehet. Ez az egész orosz-grúz háború annak a bizonyítéka, hogy, mivel Oroszország nagy és erős, ezért azt tehet meg, amit csak akar. Bíztató ebbe belegondolni. Amúgy ugyanez igaz lehet az Egyesült Államokra is - legalábbis kíváncsi lennék, ki szólna be nekik, ha egyszercsak, engedve úri passziójuknak, lerohannák mondjuk Kanadát, és azt mondanák, ez itten a mienk. Szerintem nagyjából ugyanígy kussolna mindenki. Felmerül a kérdés, hogy ez esetben mi a búbánat szükség van mondjuk az ENSZ-re, a NATO-ra vagy az EBESZ-re - de igaz, ami igaz, békeidőben remekül teszik a semmit. Ja, és persze azt se felejtsük el, hogy Szakasvili (akit egyébiránt szintén nem tartok a nyugati kultúra és értékrend fő képviselőjének, de ez most eléggé tökmindegy) ÉVEK ÓTA (!!!!!) rohangászik nemzetközi szervezettől nemzetközi szervezetig és vissza, no meg persze az amerikaiakhoz, hogy basszátok meg gyerekek, az oroszok már a spájzban vannak, és bármelyik pillanatban háború lehet. Természetesen szartak a fejére. Hát igen. Áh, faszkivan...
És hogy a háborúellenes civil szervezetek meg alapjáratú hippik miért nem szerveznek legalább egy szaros tüntetést tetszőleges orosz nagykövetség elé? Mert sanszos, hogy kalasnyikovval oszlatnák fel őket... Bátornak lenni is addig könnyű, amíg nincs rá szükség.

Taksz 2008.08.19. 23:31:37

Bocs a hosszú kommentért, csak tiszta ideg leszek, ha ez szóba kerül...

Taksz 2008.08.19. 23:38:17

Bocs, de még valami eszembe jutott: nem is igaz, hogy az ENSZ nem csinál semmit! Ugyanazt csinálják, mint amit Ruandában annak idején: gebasz van, erre első dolguk, hogy minden európai fehér embert kimenekítsenek az országból, majd ők is a lehető leggyorsabban távozzanak. Ha a helyiek szé akarják lőni egymás fejét, tegyék csak nyugodtan, de őket hagyják ki a buliból. Naccerű!

Abindarraez 2008.08.19. 23:52:55

Semmi gond, írj amennyit csak akarsz :)

Az nemzetközi szervezetek eredendően tehetetlenek, mert nincs az az ügy, amiben kettőnél több nagy- és középhatalom együtt képes működni. A NATO nem fog beavatkozni, mert az Oroszoknak nekimenni azért necces, főleg ha nem tagország a vita tárgya. Majd ha a balti államokra kerül a sor, akkor meglátjuk, mi lesz. az ENSZ BT meg semmit se tehet, mivel Oroszország állandó tag, vétójoggal, csak úgy kibaszni meg nem lehet, mert azt megvétózná valaki más. A végén mindig marad az Egyesült Államok, mint az egyetlen olyan entitás a földön, ami ha beszól akkor azt azért komolyan veszik, de többet ők sem tudtak elérni annál, hogy az oroszok nem rohanták le az egész országot.

Az egyetlen értelmes lépés, amit most a NATO fontolgat, az Ukrajna és Grúzia mihamarabbi felvétele a szövetségbe, hogy az Oroszoktól védve legyenek, és úgy tűnik ez meg fog valósulni ha valaki valamit el nem ront. Aztán majd Putyin főhet a maga levében, főleg ha az olaj- és gázárak lemennek és széthullik az ő kis birodalma. 'Cause none of them can stop the time.

Taksz 2008.08.20. 01:00:07

No igen, de ügyesen elintézték az oroszok, hogy addig gyűrűztek befele éveken át Abháziába és Dél-Oszétiába, amíg végül a Grúzok üzentek hadat nekik, és nem fordítva. Nem ismerem a NATO gondolatait, de a hírek szerint ez most évekkel tolta el Grúzia esetleges felvételét a szervezetbe. Az oroszok pont ezért csináltál így, és nem máshogy. Egyébiránt mit gondolsz, mit tenne a NATO, ha Oroszország egy tagállamot szállna meg? Kockáztatnának egy világháborút? Őszintén szólva szerintem a NATO-nak sincs erről halvány fingja se, és egyelőre imádkoznak, hogy ez véletlenül se forduljon elő, mert akkor aztán nagy bajban volnának. Ezért hiszem, hogy bár ők is pontosan tudják, hogy a látszat ellenére ezt a háborút az oroszok provokálták ki, úgy tesznek, mintha a grúzok lettek volna, így hosszabb-rövidebb időre elkerülhetik egy olyan állam felvételét (vagy legalábbis az arról szóló tárgyalásokat), amely ilyen jellegű problémákat okozhatna.

Abindarraez 2008.08.20. 01:29:22

Nem hiszem, hogy visszavetette volna. Ez volt a cél (többek között), de most úgy tűnik, a NATO ott akar visszavágni, ahol fáj és ez a tagság.

A háborút meg akár kockáztathatná is a NATO, de Putyin nem hülye, nem menne el odáig. Tudja jól, hogy Oroszország a 21. században képtelen lenne szembenézni a NATO-val. Más dolog gyenge kis országokat lerohanni és más egy generációkkal fejletebb hadseregű nemzetközi entitást magára uszítania, mégha csak enyhe megbombázásról is lenne szó.

Taksz (törölt) 2008.08.20. 10:57:14

Én sem gondolom, hogy Oroszország megtámadna egy NATO tagországot, de továbbra is nehezen tudom elképzelni, hogy ha ez mégis előfordulna, a szervezet valódi, komoly katonai akcióval válaszolna. Egyébiránt Grúzia felvételét vajh mennyire befolyásolja, hogy az ország tele van orosz "békefenntartókkal"? Ezt egyrészt értem úgy is, ahogy korábban, miszerint a NATO-nak nem érdeke zűrös országokat felvenni, de úgy is, hogy ha az oroszok ráülnek Grúziára, akkor vajon a grúzoknak mennyire lesz szabad akaratuk?
(lehet, hogy már túlkonspirálok, de hiszek az orsozok véleményformáló erejében, főleg, ha sokan vannak...)
süti beállítások módosítása